Naturskönt med underbar utsikt över fjällen

Sörmons Stugby, Ljusnedal, Härjedalen
Stugby, 3 rum och pentry, 6 bäddar, 48 kvm

Stugbyn består av 13 stugor för självhushåll med 4 bäddar + 2-3 extrabäddar. Stugorna är rymliga och trevligt inredda. Stugbyn ligger naturskönt och lugnt vid Röstberget med underbar utsikt över de vackra Anåfjällen, dit Nordic Ski's spår går - ett 30 mil långt sammanhängande längdåkningssystem. Alldeles intill stugorna går Röstbergets fina motionsspår och 7 km elljusspår. Det är bara att knäppa på skidorna direkt vid stugan.

Ljusnedal är en liten by med 6 km från centralorten Funäsdalen. Vi har ett hotell med bastu, satellit-TV, restaurang och fullständiga rättigheter samt sommartid ett litet café med gott hembakat bröd samt hemslöjd gjord av lokala hantverkare. Vackert promenadvänligt Bruksområde med ett 20-tal info-skyltar.

Sörmons Stugby
Trevliga stugor, med skidspår runt knuten.

Objektbeskrivning

  • 1 sovrum med dubbelsäng och 1 med våningssäng. Spjälsäng vid förfrågan.
  • Badrum med dusch och toalett.
  • Pentry med elspis, ugn och kyl.
  • Bäddsoffa med 2 bäddar.
  • Varmt och kallt vatten. Elvärme.
  • TV.
  • Torkskåp.
  • Grillplats. Båt finns att hyra vid Ljusnedalssjön.

Övriga upplysningar

  • Rökning förbjuden.

Omgivningar och lokal service

För den som vill åka utför så är det 6 km till Funäsdalsberget med FunäsdalsFjällens soligaste och mest vindskyddade backar. Här finns 2 släpliftar, snökanoner, barnbacke, kvällsbelysning och servering. Till Tänndalens alpina skidområde tar det 20 minuter med bil och 25 minuter är det till Ramundbergets omtyckta backar.
För turskidåkaren finns 45 mil rösade leder i underbar fjällterräng. För den som vill fjällvandra i FunäsdalsFjällen finns 450 km variationsrika vandringsleder med lättillgängliga fjäll med ett 30-tal namngivna fjälltoppar över 1000 meter. Det är allt från lätta turer för nybörjare till flermilaturer uppe på högfjällen för den riktiga fjällräven.
I Funäsdalen finns bank, skiduthyrning, läkare, apotek, hemslöjdsaffärer, nytt fjällmuseum med turistbyrå. I området vesseltrafik till våffelstugor, slädturer med häst, ackjefärd med ren, ridturer med häst, kanotturer på Ljusnan och Rogensjöarna, besök på levande fäbodvall mm, mm.

Affär 6 km * Restaurant och Café 900 m * Bassängbad 6 km * Skidlift 6 km


För pris och tillgänglighet se www.sormonsstugby.z.se

 

Avstånd till större orter

Sveg 140 km
Mora 300 km
Stockholm 580 km
För bokning och frågor kontakta: Marie eller Bror Klockervold, Sörmons Stugby
Pl 1080
840 96 Ljusnedal
tel: 0684-215 11 eller 0684-215 14
fax: 0684-215 14
mobil: 070-511 36 00
e-post: sormons.stugby@telia.com
www: www.sormonsstugby.z.se

Copyright Accommodation Guide. All rights reserved.
E-mail: info@accommodationguide.com